петак, 14. фебруар 2020.

Амфилохије римокатоличко-исламски

Речи јеретика су весници смрти. Ко их прима, погубиће своју душу. (АВА ЕВАГРИЈЕ) 
Амфилохије римокатоличко-исламски


На отварању римокатоличке катедрале ''Светог Апостола Петра'' у Бару, ''митрополит'' црногорско-приморски Амфилохије (након заједничке молитве на латинској миси) дао је јеретичко исповедање о наводном „јединству у вери“ православних и римокатолика, па чак и муслимана. Да су нормалне црквене прилике овај човек би, због многобројних екуменистичко-новотарских застрањења, одавно био рашчињен. Но, с обзиром да се ради о ватиканском ђаку и штићенику, и овај његов вероотпаднички испад остаће некажњен. Обзиром да је Амфилохије митрополит јеретичке лажне цркве, ово није за чуђење. Народ испашта ову превару коју је Господ најавио у Јеванђељу.

Доносимо и видео снимак јеретичког исповедања господина Амфилохија Радовића:


„Ова данашња свечаност, на неки начин, она је наставак, ја бих рекао, тог јединства, сведочења јединства у вери, кроз ову катедралу Апостола Петра, који је Првоврховни Апостол и Апостол који је признат и на Истоку и на Западу, нарочито његово исповедање вере у Христа као Сина Божијег, надахнутог Духом Светим. Дакле, Бар је одувек био место тог узајамног прoжимања Истока и Запада, а у новије време ево ту се појављује и онај даљи ИстокИслам. Овдје влада неко дубље јединство вјере
Архијеретик Амфилохије Римокатоличко-Исламски

Амфилохије након заједничке молитве на демонској миси

Амфилохије Радовић никада не може бити наследник светог Петра Цетињског. Свети Петар Цетињски је био православан. Јеретик Амфилохије није достојан име да му помене, а камоли свети кивот да му целива.

„Чувајте се подаље од душепогубне јереси, јер општење с њом ОТУЂУЈЕ од Христа.” (Св. Теодор Студит, ПГ. ХСIХ, 1275)

“Јерес је отуђење од Бога. Јеретик се одлучује од живог и истинитог Бога, и присаједињава ђаволу и његовим анђелима. ОДЛУЧЕН од Христа ВЕЋ НЕМА БОГА, кога би могао молити за опроштај својих грехова, и у сваком смислу је већ погинуо жив” – преподобни Авва Агатон Египатски

Свети Ипатије избрисао је име Несторија из Диптиха (престао је да га помиње), када је Патријарх Несторије, објавио своје јеретичко учење, говорећи: „То више НИЈЕ епископ, прекраћујем општење са њим.“ (пре његове Саборне осуде)
+
Не варајте се браћо, да ће се лажне владике СПЦ обратити вери Отаца коју тако безочно продаше, јер треба да дође отпад и дошао је! И треба да се прогласи син погибли за архијереја свих религија - и пред вратима је.

Треба на себе примити живот ревнитељски, јер стид због исповедништва вере православне, је уствари стид од страха јудејског, којим данас шибају лажни епископи своје преварене следбенике. Но, не бојте се ви њих љубљени, него знајте да се боје они вас. Омиле им слава људска. Зато су и обиграли белосветске метрополе студирајући код јеретика.

Нека никога не преваре игре речима као: присуствовали су САМО.

Није ли то исто као и ,,ишли су на латинску мису''? Та не усташе ли Амфилохије и Иринеј када и остали усташе? Не седоше ли када и остали седоше? Не сагоше ли главу када и остали јеретици сагоше, док је у вис дизана ''хостија''? Није ли и на њих сишао ,,сатаноблагослов" док бискуп закрштава скуп катедрале? Није ли у име присутних хор говорио - амин? Не варајте се љубљени да се то само њима десило, јер КРОЗ ЊИХ И ВИ СТЕ БИЛИ ТАМО. Са њима сте ЈЕДНО ТЕЛО док год су вам они ,,оци, епископи, духовници"! Са њима ИЗИЂОСТЕ из Христа, и изгубисте удео у васкрсењу спасених.

Ето, не знамо ли за случајеве одрицања од Господа Исуса клањањем према џамији или пред ђаволом? И нису ли такви често постајали ђавоимани'? А може ли се изаћи пред папу, а да му се не клања за благослов? Нису ли правила латинска још шездесетих, научиле садашње главе СПЦ школовавши се на западу? Но у тим главицама је: ,,кога је молити - није га љутити". Гробови окречени! Не наљутисте ли Христа који је умро и за Србе, које ви одведосте у Ад јереси?

Евин породе! Немој залуд мислити:,,Па ако је тако - нећемо умрети , нису ти канони дати за разорење цркве, већ на изградњу".

Рођени од истине; Канони су реч Духа Бога који нас је упозорио да ће се увући вуци у јагњећим кожусима. И ако је Бог рекао ,,анатема таквим" не варајте се опет под дрветом у рају.

Свака реч апостола и св.Васељенских Сабора је објава истине од Духа Истине, стога је написан канон о канонима тј. да прими анатему ко их ниподништава и крши". Али пишем ли ја хришћанима римског царства, или Србији Цара Лазара? Ко ће ли дакле изаћи на Косово равно? Ко ће исповедати православље данас?

Кукавна Србска чељад, докле ћеш спавати? Шта чекате браћо Срби - трубу Архангела са неба? Хоћете да вам неко пружи на тањиру анатему са натписом: ,,Опрез; ЈЕРЕС!!!"

Освећење новог римокатоличког храма ''светог Петра'' у Бару
Браћо и сестре, ово није освећење храма светом и великом Апостолу Петру већ посвећење њиховом заједничком богу демону сатани којем паписти вековима служе. 

Свити Оци Богом прослављени много говорише о латинској јереси.

Свети Марко Ефески, рушитељ издајничке Флорентинске уније са папистима:
"Уколико се удаљујем од њих, утолико се сједињујем са Истином и са Светим Оцима, правим богословима Цркве; а који себе прибрајају унијатима (папистима) такви далеко стоје од Истине и од блажених Учитеља Цркве."

Господ се исповеда и чествује у Истини и Правди. Тамо где се исповеда лажна вера, лажни догмати, лажна љубав, тај збор се назива лжецрква, лжепастири, вуци у овчијој кожи и будите сигурни да они своје молитве узносе демону сатани који је отац лажи. Христоса ван истине нема.
«На оне који имају свестан контакт [с јеретицима] ─ да буде анатема». (Протоколи 7. Васељенског Сабора).
Народ најпре треба да схвати да данашњи јеретици СПЦ нису у Цркви Христовој. Они су само спољашњи привид и изглед Цркве - имитација сотонина (митре, браде и одежде).

Светосавску Српску Православну Цркву не чини ова данашња лажна СПЦ. Она је превара и обмана сатанина.

Цркву Христову на Земљи не чине зидине патријаршија и манастирска здања у којима се некада православље исповедало; већ скуп патријараха, архиепископа, митрополита, епископа који стоје у ИСТИНИ и који имају чисто апостолско прејемство. Црква није у зидинама већ у епископима, свештенству, монаштву у народу.

Под појмом Цркве, Апостол назива сабор верних. Њу је назвао телом Христовим и испуњењем Очевим, зато што ју је Отац испунио сваким даровима и зато што у њој, по пророчкој речи живи и пребива.”
Преподобни Теодорит Студит

Тамо где је јерес, где је лажно учење о Богу, где су анатеме Свеправославних Сабора пале на главу зловерујућих, тамо НЕМА АПОСТОЛСКОГ ПРЕЈЕМСТВА и самим тим НЕМА Цркве већ преваре сатанине. Добро обрати пажњу кога свети Теодор Студит назива Црквом, Сабор верних архијереја у истини, а не зидине црквених објеката.

– „ко прима лажне апостоле и лажне учитеље, ђавола прима“ –
Какве Свете Тајне они могу вршити? Који дух силази на оно што они свештенодејствују, и на оне које они рукополажу?“
Преподобни великомученик Максим Исповедник

Онај ко не исповеда веру Цркве, налази се ван Цркве.
Преподобни Јован Касијан Римљанин

Јерес одваја сваког човека од Цркве.
Седми Васељенски Сабор

„Јер заиста, чим је уведена јерес, Ангео чувар тог места је одлетео и такав храм је постао ОБИЧАН ДОМ ”, тј. ЛИШЕН БЛАГОДАТИ!!!
(Св. Теодор Студит)

Амфилохије Радовић и цела званична СПЦ су већ деценијама септичка јама најпоганијих сатаниних јереси.

Нема коментара:

Постави коментар