среда, 29. јануар 2020.

Амфилохије Радовић: „ПРАВОСЛАВЉЕ И ПАПИЗАМ ЈЕДАН БОГ — ЈЕДНА ИСТИНА.”

ПРАВОСЛАВЉЕ И ПАПИЗАМ ЈЕДАН БОГ — ЈЕДНА ИСТИНА
Митрополит црногорско-приморски[1] Амфилохије Радовић пред Богом и у име свих Срба исповеда јерес да са папистима верују у једног бога и једну истину (:овде) и (:овде)

Јеретици нису Хришћани! Хришћани и јеретици немају истог Бога, немају истог Христа.“ (Свети Иринеј Лионски)
Откуда проклетство Божје над Србином?
Зашто Бог окреће главу од Срба и дозвољава безбожно отимање светиња и светих моштију по Црној Гори од стране антихриста Мила Ђукановића? Зашто су Срби изгубили Стару Србију, зашто су изгубили колевку Косово, зашто Лику, Далмацију, Славонију, Крајину, Херцеговину? Зашто ће сутра изгубити и Српску Спарту и Српску Војводину? Чиме је православни Србин издао Бога, зашто се гнев Његов вије над Србијом?
И зашто то бива данас, када се толико народа “вратило” Цркви? Зашто?

Зато што су Срби, у лику својих владика, одступили од Свете Вере прађедовске, од Истине Цркве Христове. Зато што су издали Истину и Традицију Цркве Православне и нашли се под страшним анатемама њеним.

И високо су уважени међу ''ревносним православним'' Србима сви ти пророци и претече пришествија Антихристова, који му у душама своје пастве припремише широк, раван и углађен „царски пут“. Пут њиховог цара који долази, пут на којем нема Камена спотицања ни Стене саблазни (Рим.9:33).

И међу свима њима за безумље је проглашено учење Светих Отаца: „Јеретици нису Хришћани! Хришћани и јеретици немају истог Бога, немају истог Христа.“ (Свети Иринеј Лионски).

Па су следствено, док се демонстративно бусају у груди светосавске, спектакуларно отпали и од аманета Вере и Исповедања Светог Саве: „Проклињемо све јеретике и сву злу јерес њихову!“.



Амфилохије, носилац папиног крста и прстена:

фотошоп илустрација јереси у коју нас Амфилохије заводи

„Јуче је (био) Божић браће римокатолика. А то је један Бог, једна истина.“

 + + +

  Свети Марко Ефески, рушитељ издајничке Флорентинске уније са папистима:

"Уколико се удаљујем од њих, утолико се сједињујем са Истином и са Светим Оцима, правим богословима Цркве; а који себе прибрајају унијатима (папистима) такви далеко стоје од Истине и од блажених Учитеља Цркве."

  + + +

Свети Јован Кронштатски:

„Мржња према Православљу, фанатизам и прогони православних, убиства - то је црвена нит кроз све векове живота католицизма. По плодовима ћете их познати. Зар нам је такав дух заповедио Христос? Коме се, ако не католицима, лутеранима и реформаторима увек може рећи: „Не знате каквога сте ви духа! (Лк. 9, 55)"?“

 + + +

 Свети Јован Кронштатски:


"Код католика глава Цркве уопште није Христос, него папа, и католици за папу ревнују, а на за Христа, и њихова ревност у вери увек прелази у страствени, човекомрзачки фанатизам, острвљени фанатизам, фанатизам крви и мача (ломаче), непомиривости, дволичности, лажи, лукавства."
———————————————————————————————————————
[1На званичном сајту митрополије црногорско-приморске скинут натпис у наслову „Српска православна црква”. Стоји само митрополија црногорско-приморска. Чија је то митрополија, које цркве? - Нема! Амфилохије се потписује као митрополит црногорско-приморски без назнака којој цркви припада. А требао би да се потпише: Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски и Егзарх Пећког Трона Српске православне Цркве.

Нема коментара:

Постави коментар