недеља, 31. март 2019.

О Акакију Станковићу - разговор схимонаха, оца Серафима са братом Лазаром (флоринац) 2011.

Разговор схимонаха, оца Серафима са братом Лазаром (флоринац) 2011. године, у вези похода Акакија Станковића за епископском хиротонијом, одвајања од тадашњег флоринског синода и свог епископа којем је као рукоположени јеромонах био потчињен.
Отац Серафим, знајући дух којим Акакије дише још тада износи уверење да ће Акакије убрзо након што добије оно за чиме је и жудео, окренути леђа и од Журбенковаца(1), што се и десило.
О архиепископу Лазару Журбенку, првојерарху тзв. "РИПЦ", дајем на увид да прочитате текст истинског катакомбника и исповедника за веру, схимонаха Епифанија Чернова, који је био духовни син светог Архиепископа Теофана Полтавског, наследника Светог Теодосија Кавкаског, великог Чудотворца (који је и послао сву своју катакомбну паству управо њему пред своје упокојење).
Текст носи назив (кликнути на назив текста): ,,Пут до славе и угледа уз помоћ лажи и преваре''

+++

Ових дана ревнитељи изнутра окупљени око сајта "Борба за веру" објављују текстове (
овде:1 и овде:2 и овде:3) чији је аутор потписан као Симеон М.
Текстови  најоштрије разобличавају лИПЦемерје и фарИПЦсејство 
(по чињеницама аутора и историјски приложеним документима) Акакија Станковића и његове СИПЦ. У првом обраћању зилотима окупљеним око СИПЦ и Акакија Станковића, посебно се издваја реченица:
,,
Телесни отац се не бира, док је Акакије своје духовне оце међу ''канонским епископима" помно биркао и свесно изабрао.''

Духовне оце је бирао међу сергијанцима, расколницима, јеретицима и (по мноштву сведочанстава из наведених текстова) осведоченим хомосексуалцима.

У исто време се не либи, да годинама и деценијама хули на светог владику Матеја (који му на сенку стао није), исповедника и архиепископа Цркве Истинитих Православних Хришћана Грчке, чије је канонске епископе буквално имао на дохват руке.

Акакије Станковић много пута помиње и велико чудо Воздвижења Часног Крста на Крстовдан 1925. године
(2) изнад старокалендарског храма Светог Јована Богослова, код Атине, али не помиње и не признаје да се десило још једно такво чудо 1937. године, над матејевским храмом, након што је ђаво успео да унесе раскол и међу старокалендарце те године, па је овим чудом Господ поново показао ко је од њих Истинита Црква.
Уместо да се уразуми и покаје због свих хула и клевета на духовног сина светог Нектарија Егинског, од кога је свети владика Матеј добио архимандритски чин
(3), СИПЦ и њен епископ Акакије, нажалост, даје пун гас и после текстова објављених на сајту "Борба за веру", подругљивим и ниским речима у одговору наговештава могућност да се иза напада на њих можда крију ,,од разних фела матејевци", додајући нове хуле на ЦИПХ Грчке, док таквим речима не описује своје бивше оце полустарокалендараце флоринце и њихове безбројне расколе (чији је синод лично запалио кроз раскол који им је приредио јер га нису сматрали достојним кандидатом за епископа у време када се њему прохтело).О хронолошком историјату Цркве ИПХ Грчке је писао др. Евсевије Петровић у тексту "Православље или смрт?" (ко има очи да види и уши да чује).
——————————————————————————————
(1) Реч је о такозваној "РИПЦ" - "Руска истински православна црква" која почива на лажним катакомбницима. РИПЦ исповеда како има прејемство од Руске катакомбне Цркве, што нема апсолутно никакве везе са истином.
(2) Једна занимљива подударност. Наиме, 1925. године је било 1600 година од одржавања првог Васељенског Сабора.
(3) Свети Нектарије Егински је свом духовном сину, владици Матеју оставио у духовно наследство надбедреник провидећи да ће он бити нови стуб Православља.
Иначе, епископ ткзв. СИПЦ, Акакије Станковић је хулио светог владику Матеја јер је имао ипођаконисе. Владика Матеј је следовао примеру свог духовног оца – светог Нектарија Егинског. Оне су искључиво служиле као црквењаци, тј. управо као и светом Нектарију Егинском. Уколико "епископ" Акакије и даље настави да хули на светог владику Матеја због тога, нека се дрзне и најпре похули на светог Нектарија Егинског.

Нема коментара:

Постави коментар