петак, 19. октобар 2018.

ЈЕДИНСТВО „ЦРКАВА” СЕ ДОГОДИЛО

АТАНАСИЈЕ САКАРЕЛОС
          Ова књига садржи само једно поглавље из наше необјављене књиге с почетка године Јединство „Цркава.” Ово поглавље које се доноси овде чини потребан додатак за олакшавање читаоцу да употпуни слику знања ο теми коју истражује ова књига тј. ο постигнутом јединству Цркава године 1965. у време тадашњег папе Павла VI и патријарха Атинагоре.
          Јединство „Цркава” је једна тема која не занима много људи. Многи људи су најчешће равнодушни према било каквој вери. Међутим показује се да су и људи који прокламирају православну веру незаинтересовани да ли су се њихови предводници већ сјединили с папизмом или спомињу ли папу на црквеним службама или дају ли свете тајне његовим следбеницима итд.
          Свети Василије Велики је говорио да људи његовог добаистину нити желе примити нити желе научити! Ово вреди исто тако и за данашње људе.
          Намера издавања ове књиге је да да снагу свакоме стварно заинтересованом за Ортодоксију - Православље и да сазна истину ο великој опасности кроз коју данас пролази православна вера. Не желимо само причати ο опасности. Сам Христос, једном говорећи својим ученицима, запитао се: али кад Син човечји дође хоће ли наћи веру на земљи (Лк. 18;8)? Ово значи да ће православна вера можда једном бити у опасности. Али она је данас у опасности. Без правилне вере нико се не може спасити ма како добра дела чинио.
          Нико међутим нема правилну веру ако његов епископ „помиње” папу или је у заједништву с епископима који помињу и заједничаре или су се сјединили с папом. Такав тада престаје бити члан Православне Цркве! И сврстава се међу јеретике заједно са паполатинима против којих су се борили Свети Оци наши.
Атанасије Сакарелос теолог - правник

Нема сумње, ван Цркве је онај који не држи веру Цркве.„ Свети Јован Касијан

наставак ове феноменалне књижице кликом на назив испод

Нема коментара:

Постави коментар